НОВОСТИ

ЗАВРШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА ФАКТИТЕ И АРГУМЕНТИТЕ за гладта и сиромаштијaта во Република Македонија

ЗАВРШНА Презентацијата на фактите и аргументите за гладта и сиромаштијaта во Република Македонија 28 јуни 2013, Хотел Континентал - Скопје Членките на „Коалицијата за борба против гладта“- „Банката за храна Македонија“, „Организација на жени од Струмица“, „Арт Лајф“ Скопје, „Младинска Алијанса“ Тетово, „Уметност на живеење Македонија“ и „СУНА“ Македонија, ја…
Повеќе...

“ФЕБА“ РАБОТИЛНИЦА

“ФЕБА“ РАБОТИЛНИЦА Европските и регионалните пракси за справување со гладта и сиромаштијaта 21 - 22 мај 2013, Хотел Континентал – Скопје   Членките на „Коалицијата за борба против гладта“ – „Банката за храна Македонија“, „Организација на жени од Струмица“, „Арт Лајф“ Скопје, „Младинска Алијанса“ Тетово, „Уметност на живеење Македонија“ и…
Повеќе...

ФЕБА ГОДИШНО СОБРАНИЕ 26 до 28 април 2013 во Брисел, Белгија

Двајца претставници од Банката за храна Македонија по трет пат учествуваа на Годишното Собрание на ФЕБА кое се одржа по 27-ми пат од 26 до 28 април 2013 во Брисел. Како што е и пракса, секоја година Годинешните ФЕБА Собранија се одржуваат во различни држави т.е. домаќини на истите се…
Повеќе...

12 АПРИЛ МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА ДЕЦАТА НА УЛИЦА

12 Април 2013, Скопје, Република Македонија НИЕ, Банката за храна Македонија, Уметност на живеење Македонија, Арт Лифе и СУНА Македонија на симболичен начин се приклучивме во Глобалната акција за помош и поддршка за Децата на улица. За таа цел во попладневните часови на Денот Д, организиравме акција за собирање на…
Повеќе...

РЕАКЦИЈА!

Банката за храна Македонија се приклучи кон реакцијата на бројни граѓански организации кои го осудуваат случајот со отстранувањето на работниците роми од одделот за храна во Трговскиот центар Скопје Сити Мол. http://www.soros.org.mk/default.asp?lang=mak&menuid=2445
Повеќе...

Средба за вмрежување на граѓанските организации поддржани од Проектот на УСАИД за граѓанско општество - 15-ти март 2013 година во Хотел “Белви“, Скопје

Учество на средба за вмрежување на граѓанските организации што дејствуваат како демократски јадра во нивните заедници, а во рамки на добиената поддршка од Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува Фондацијата Отворено Општество Македонија - ФООМ. Средбата се одржа на 15-ти март 2013 година во Хотел “Белви“, Скопје…
Повеќе...

ПРВ СОСТАНОК НА ПАРТНЕР ОРГАНИЗАЦИИТЕ во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува Фондацијата Отворено Општество Македонија - ФООМ средбата се оддржа на 21.01.2013, во ГЕМ Клубот во Скопје

Целта на средбата беше прецизирање на конечните обврски на секоја организација и вклучено лице посебно, формирање на предлог (корпус) прашања за претстојното истражување, номинирање на волонтери – анкетари за истото, номинирање на лице за анализа на истражувањето, задачи на секоја организација на Локално ниво, очекувани резултати, како и начин на…
Повеќе...

11 Јануари 2013, Скопје – Велес

Акција на вработените од канцеларијта на Hewlett-Packard International Trade B.V. Branch Office Skopje кои собраа 27 пакети со храна и хигиенски средства во вкупна количина од над 300 кг. производи кои беа доделени на Здружението на лица со церебрална парализа од Велес - http://www.zlcpveles.com
Повеќе...